Τετάρτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

...και τα παιδικά πάρτυ συνεχίζονται...



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΥΡΟΥ
ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ

Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμένος/η ………………………………............ υποχρεούται ως μέλος να τηρεί τους παρακάτω όρους:
Να είναι πάντα τυπικός και να ακλουθεί τους κανόνες ασφάλειας (*) της χρωματοσφαίρισης και του πεδίου (μάσκα, τάπα, ασφάλεια, safe point, κλπ.). Σε περίπτωση που δε γνωρίζει τους κανονισμούς υποχρεούται να συμβουλευθεί τόσο το σύλλογο, όσο και συμπαίκτες του.
Να καταβάλει το εφάπαξ ποσό δικαιώματος εγγραφής και ετήσιας συνδρομής το ύψος του οποίου, ο τρόπος, και ο χρόνος καταβολής θα καθορίζεται από το Δ.Σ. του συλλόγου.
Να παρίσταται σε εκάστοτε γενικές συνελεύσεις και να ψηφίζει στις καθορισμένες εκλογές του συλλόγου.
Να προωθεί τους σκοπούς του σωματείου, να προσφέρει τις υπηρεσίες του όποτε του ζητηθούν και να αποφεύγει οποιαδήποτε συμπεριφορά τόσο εντός όσο και εκτός παιχνιδιού που βλάπτει το έργο, τους σκοπούς ή τη φήμη του σωματείου.
Να ασπάζεται, να ενίσταται και να αναφέρει τυχόν παρατυπίες ή παρατηρήσεις που υπέπεσαν στην αντίληψή του κατά τη διάρκεια παιχνιδιού με σκοπό την αποφυγή τους και τη βελτίωση των προσπαθειών του συλλόγου.
Απαγορεύεται να φέρει εντός πεδίου και παιχνιδιού όπλα διαφορετικού είδους, μη σχετιζόμενα με μαρκαδόρους χρωματοσφαίρισης, μαχαίρια ή άλλου είδους αιχμηρά αντικείμενα που τυχόν βλάψουν σοβαρά ή μερικά την ακεραιότητα τόσο τη προσωπική του, όσο και των συμπαικτών του. (Εξαιρούνται πολυεργαλεία που φέρουν λάμα μικρότερη των 6 εκατοστών που θα αποσκοπούν σε επιδιορθώσεις – βελτιώσεις εξοπλισμών)
Να φέρεται κόσμια εις άπαντες που κινούνται τόσο μέσα στο παιχνίδι, όσο και εκτός πεδίου, αποφεύγοντας ύβρεις, προσβλητικά σχόλια, προκλητικές τάσεις και διαπληκτισμούς. Ο σύλλογος έχει αυτεπάγγελτο δικαίωμα να προβεί εις την επίπληξη και διαγραφή ενός μέλους, εάν κ αι εφόσον παρατηρηθούν συνεχόμενες παρατυπίες. Σε περίπτωση χρήσης χρωματοβόλου από μέλος του συλλόγου για παράνομες πράξεις, βανδαλισμό ή βιαιοπραγία σε ζώα αυτό θα σημαίνει αυτόματη και μόνιμη διαγραφή του μέλους αυτού από το σύλλογο.
Να τηρεί τους κανόνες της χρωματοσφαίρισης, να είναι αντικειμενικός ως προς τον εαυτό του, και εν συνέχεια προς τους συμπαίκτες του, να μπορεί δίχως προκατάληψη και εμπάθεια να δέχεται την ήττα του, δίχως να προβαίνει σε αντιαθλητικές κινήσεις  (όπως wiping) με σκοπό τον δόλο.
Δηλώνω υπεύθυνα πως είμαι απολύτως υγιής, δεν έχω κάποιο καρδιακό, αναπνευστικό, αλλεργικό και εν γένει παθολογικό πρόβλημα, και μπορώ να συμμετέχω σε αγώνες η σενάρια χρωματοσφαίρισης χωρίς κίνδυνο για την υγεία μου. Είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος για την σωματική μου ακεραιότητα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν έχω η διατηρώ καμία αξίωση από το σύλλογο σε περίπτωση τραυματισμού μου.





(*): Τα "όπλα" (μαρκαδόροι)  που χρησιμοποιούνται στη χρωματοσφαίριση δεν είναι παιχνίδια, διαβάστε πάντα τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή πριν από τη χρήση. Εάν χρησιμοποιηθούν χωρίς τις κατάλληλες προφυλάξεις μπορεί να προκαλέσουν σοβαρότατες σωματικές βλάβες όπως τύφλωση, ζημία ή μόνιμη απώλεια ακοής, ακόμα και θάνατο. Απαγορεύεται η χρήση από άτομα κάτω των 18 ετών χωρίς τη συνοδεία, συναίνεση και εποπτεία από ενήλικο.
Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να χρησιμοποιείται από και προς άτομα που δε φοράνε την κατάλληλη προστασία. Η μάσκα, η προστασία του λαιμού και ο προστατευτικός θώρακας για τις γυναίκες δε πρέπει να βγαίνουν παρά μόνο μετά από την απομάκρυνση σε ασφαλή από το χώρο χρήσης όπλου.
Ο προστατευτικός εξοπλισμός πρέπει να αποτελείται μόνο από εγκεκριμένα υλικά για Paintball και όχι κράνος μοτοσυκλέτας, μάσκα του σκι κλπ. Όταν το όπλο δε χρησιμοποιείται πρέπει να είναι άδειο με ασφάλεια και barrel plug (τάπα κάνης). Σε καμία περίπτωση δε το στρέφουμε προς άτομο χωρίς ειδική προστασία εντός η εκτός του παιχνιδιού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον περιβάλλοντα χώρο του παιχνιδιού/προπόνησης μια και η χρωματόσφαιρα μπορεί να ταξιδέψει σε μεγάλη απόσταση και να προκαλέσει τραυματισμούς σε περαστικούς ελάχιστη απόσταση από την οποία μπορούμε να μαρκάρουμε τον αντίπαλο ορίζεται από το είδος του σεναρίου που εξελίσσεται, καλό όμως είναι σε αποστάσεις μικρότερες των 5 μέτρων να γίνεται σε προστατευμένα σημεία του σώματος για να αποφευχθούν μικροτραυματισμοί.
Προσοχή πρέπει να δοθεί και στις φιάλες του CO2 και HPA, περιέχουν αέρια σε ΠΟΛΥ υψηλές πιέσεις και η χρήση τους πέρα των προδιαγραφών του κατασκευαστή μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό, διαβάστε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν από τη χρήση. Πχ. Το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ή κρυοπαγήματα στις εξής περιπτώσεις : Όταν μια φιάλη CO2 αδειάσει απότομα η θερμοκρασία της πέφτει κάτω από τους -40 βαθμούς, η επαφή με το δέρμα θα προκαλέσει κρυοπαγήματα. Όταν το αέριο βγαίνει με μεγάλη πίεση, ο πίδακας που δημιουργείται έχει θερμοκρασία μικρότερη από -40 βαθμούς και προκαλεί και αυτός κρυοπαγήματα ακόμα και με ελάχιστη μορφή.






Δεν υπάρχουν σχόλια: